fredag 30 november 2007

Dubbelt god

Pfanni Potatoes använder bara dom godaste potatisarna och väljer att illustrera det med potatisar som är goda, fast på ett annat sätt. Bilderna följs av copyn "Only good potatoes".






Digg! DiggIt! Del.icio.us

torsdag 29 november 2007

Vancouver 2010



Olympiska vinterspelen 2010 har fått tre underbara maskotar: Sumi, Quatchi och Miga. Man kan lugnt säga att de slår tidigare maskotar med hästlängder.

Besök sajten där du bl a kan hjälpa dom att återvinna skräp "curling-style".

Digg! DiggIt! Del.icio.us

onsdag 28 november 2007

Uppgång för Internetannonsering

I en undersökning gjord av Zapera (på uppdrag av Sveriges Annonsörer), uppger 7 av 10 att de tänker satsa mer marknadsresurer på Internet under 2008. Samtidigt uppger 24% att de ska minska köpen i populärpress, 22% ska minska i kvällspress och 17% ska minska i dagspress.

Läs mer på idg.se

Digg! DiggIt! Del.icio.us

måndag 26 november 2007

Interaktiv julbelysning

För att göra reklam för sin nya butik i London, har Nokia pyntat Regent Street med interaktiv julbelysning. Med hjälp av fjorton rörelsesensorer kan den ändra färg beroende på bl a vind, folktäthet och solljus.

Se en demonstrationsvideo:


Från cpluv.com

Digg! DiggIt! Del.icio.us

fredag 23 november 2007

Brost går bananas m.m.

Det här är gamla nyheter men Schyfferts filmer för MTV är så roliga att vi var tvungna att lägga upp dom här också. Vi gillar särskilt Herr Varg och att Johannes Brost blir så oanständigt upprörd. Titta själva!









Digg! DiggIt! Del.icio.us

torsdag 22 november 2007

Cops and robbers

Har ni sett dom lama PS3-reklamerna med strama människor i pikétröjor som ser så där lagom ljumma ut när dom svänger runt kontrollerna? Här kommer Xbox svar som gör oss helt barnsligt förtjusta. Om inte den här filmen får dig att vilja krascha bilar, leka tjuv och polis eller Röda Vita Rosen och göra galenskaper med dina vänner så tror vi att du behöver uppsöka en läkare.







Vi hittade filmen på ibelieveinadv.com

Digg! DiggIt! Del.icio.us

onsdag 21 november 2007

Potatisparad!



Glue London och Aardman har skapat en rolig liten sajt för McCain Foods (tillverkar bl a pommes frites). Här kan du sätta ihop och skicka en egen liten potatisparad till en vän.

http://www.potatoparade.co.uk/

Digg! DiggIt! Del.icio.us

tisdag 20 november 2007

Yesssssss!



Vi älskar den här killen, på riktigt. Titta på klippet så kommer du också göra det. Ingen kunde vara nöjdare än han. Det är en reklam för Singapore Open och den är helt klockren.



Digg! DiggIt! Del.icio.us

fredag 16 november 2007

Störande Internetannonsering

PC World har sammanställt en topp tio-lista på de mest störande typerna av Internetannonsering. Vad är det då som toppar listan? Låt oss bara säga att man kanske bör undvika att göra blinkande, högljuda och flytande banners om man inte vill reta upp folk.

Se hela listan

Digg! DiggIt! Del.icio.us

onsdag 14 november 2007

Malware scare

Ni vet förr i tiden (alltså för mindre än tio år sedan), när man fortfarande tänkte på virus som någon liten bacill som simmade runt i datorn, innan allt som började med ett litet i(Pod) var standard och innan du kunde tänka dig att du skulle kunna ladda ner en hel film, då, på den lite säkrare och mer privata tiden hade följande aldrig ens kunnat fantiserats ihop. En av Riksdagens hemsidor blev paniknedstängd i veckan när man upptäckte att hackare hade tagit sig in på en av deras webservrar och länkat in skadlig kod från en kinesisk site. Men det tar inte slut där. Nu har hackare även börjat köpa annonsplats och lägga banners på olika storföretags hemsidor för att på så sätt lyckas ta sig in i så många datorer som möjligt. Sidor där liknande banners upptäckts är t.ex. CNN och The Economist. Läskigt, eller hur? Vad dom vill åt är lösenord till onlinespel och liknande. World of Warcraft-lösenord går för mycket pengar rapporterar man. Den nya formen av virus kallas Malware och kommer enligt rapporter för det mesta från Kina.

Läs om Riksdagens nedsmittade webservrar
Läs om alla möjliga banner-attacker på Advertising Lab
Läs mer på eWeek
Läs artikel om kinesisk Malware

Digg! DiggIt! Del.icio.us

måndag 12 november 2007

Guldägget får nu guldkalvsordförande

Nu står det klart att ny ordförande för Guldägget blir Jan Nord, creative director på H&M:s interna byrå. Reklamförbundet och Guldägget har tidigare arbetat tillsammans med kreatörer som varit verksamma i Sverige, men nu är alla nöjda och glada över att ha lyckats rekrytera en internationell kreatör.

Läs mer på resume.se

Digg! DiggIt! Del.icio.us

onsdag 7 november 2007

Vi älskar att äga

Vi ska bli Sveriges ledande landsortsbyrå. Nu kan vi med glädje meddela att ägandet av Kompago som är en av branschens snabbast växande byråer, övergår från Dacke Group Nordic till Lucina AB som tillsammans med personal och ledning kommer att äga bolaget.

Kompagos VD Mikael Lundberg säger idag i ett pressmeddelande att ”Vi är förstås mycket nöjda med den överenskommelse vi träffat med Dacke. Båda parter har konstaterat att vi har bättre förutsättningar att växa var för sig, och då känns det logiskt att vi går skilda vägar från och med idag”.

Läs pressmeddelandet i sin helhet här

Digg! DiggIt! Del.icio.us

Världens längsta sajt?



Telecomföretaget Orange (France Télécom) har skapat en färgsprakande sajt med temat "Good things should never end". Frågan är - finns det något slut på sajten?

Besök sajten

Digg! DiggIt! Del.icio.us

torsdag 1 november 2007

Renck says stop eating meat!

Vissa av oss på Kompago är mer förtjusta i den här filmen än andra, dock inte på grund av vad som visas utan mer gällande budskapet. Vi får väl se hur det går på Sundance för Renck. Han ville "filma korövar i slowmotion" och det var precis vad han gjorde.



Läs mer på Resumé

Digg! DiggIt! Del.icio.us

I am the lawgiver!

Toyota Tacoma försöker sig på nya grepp när de gör en reklamfilm som utspelar sig i spelet World of Warcraft. Vi vet inte riktigt hur många som spelar WoW som även köper pickup trucks men det här kanske fungerar utmärkt. Eller? Vi är hur som helst särskilt förtjusta i kommentaren "Did you see me lay down the law? I am the LAWGIVER!" som en av karaktärerna yttrar i slutet av reklamen.



Titta på reklamen här
Läs mer om reklamen här

Digg! DiggIt! Del.icio.us