fredag 27 juni 2008

Snyggt, men inte snott snyggt

Om korten ska på bordet så handlar många kreativa yrken om att låna, sno och jobba vidare på redan befintliga idéer. Men det gäller att sno snyggt, eller hur? 


Det har man inte gjort i det här fallet. Oavsett hur vackert utförd den här kampanjen från ADESF är, så har den tyske fotografen Matthias Tunger redan gjort idén. Och det för flera år sedan! 



Digg! DiggIt! Del.icio.us

tisdag 24 juni 2008

In the air tonight

Det blev att dela på  Grand Prix i Cannes Lions i år för Cadburys Phil Collins-diggande gorilla och Halo-kampanjen som spred sig som en löpeld på nätet förra året. Det roligaste var när man gjorde ett virtuellt museum över kriget på sin sajt, men kom igen, en trum-gorilla slår det mesta. 











Läs mer på Resumé och kolla in hela vinnarlistan för Cannes Lions 2008.

Digg! DiggIt! Del.icio.us

torsdag 19 juni 2008

Hatten av!


BBDO Malaysia tog hem guldet i Cannes för sin ofattbart inspirerade reklam för Jeep. Kanske det finaste vi någonsin har sett.




Och med det tackar vi för oss och önskar en glad midsommar. Det lär regna, men vi överlever.



Digg! DiggIt! Del.icio.us

Sluta regna, börja bada


I veckans nyhetsbrev från Sverigesjerusalem.se fick vi veta att Jönköping nu är med på Badkartan. Läs mer här och här. Om det bara kan sluta regna nu så ska vi ge oss ut och plaska lite.




Digg! DiggIt! Del.icio.us

måndag 16 juni 2008

Who says blondes have more fun?


Allting blir alltid lite roligare med en snygg frisyr. Vår nya kontors-konstnär har skapat en ny look till vår office-avatar, numera känd som Clownen Bowie. Till vänster ses David "Phil Spector" Duchovny. 


Hard at work. Framtidens mesta kreatör skapar för glatta livet.




Digg! DiggIt! Del.icio.us

|<0m|o490 + Dreamhack = sant



I helgen gick Dreamhack av stapeln i Jönköping. Det är världens största LAN-festival där 12.000 personer möts för att turnera, spela och ja, hänga ut lite. Vi hoppas dom hade roligt. Det hade i alla fall vi när vi gjorde den här banderollen. pwn3d!


Digg! DiggIt! Del.icio.us

fredag 13 juni 2008

Let the Badkamp begin!



Vi ska bli Badköping, enligt Sveriges Radio. Jönköpings vattenkampanj signerad Kompago gör ringar på vattnet. Läs mer på SR:s hemsida. Och ut och tävla!

Digg! DiggIt! Del.icio.us

torsdag 12 juni 2008

Bad to the bone


Kompago har snickrat ihop en ny kampanj till FMJ. Den syns över hela stan på 90 stortavlor och nu har vi även langat upp en massa mindre skyltar som sticks ner i marken vid alla stortavlor. Poängen är att visa hur många bad det finns här. Jönköping är en alldeles fantastisk sommarstad och badplatserna råder det verkligen ingen brist på. Läs här om kampanjen med tillhörande tävling på Jnytt.se.

Digg! DiggIt! Del.icio.us

torsdag 5 juni 2008

I'll Do Your Dirty Work


Så enkelt och så bra. Läste det utmärkta nyhetsbrevet från http://www.trendwatching.com/ (kan rekommenderas) och hittade en ekologisk produktserie från New-Zealand som man bara måste älska. Ska omgående fixa import av dessa! I'm one tough little squirt!


Digg! DiggIt! Del.icio.us

Twitter till folket


På en övervägande majoritet av de internationella bloggarna om branding, reklam, marknadsföring och kommunikation är Twitter väldigt viktigt. Eftersom en presentation kan stå och falla med det omedelbara "twittret" som förs under tiden den stackars människan står där och talar ökar besattheten av att ständigt hålla koll. Det görs speciella feeds för olika evenemang och det var under festivalen SXSW i USA i år som siten fick sitt stora genombrott. Techies, bloggare och allmän media skickade IM's (instant messages), SMS och chattade så mycket på Twitter att det normala antalet meddelanden om 20.000 per dag ökade till hela 60.000! I Sverige är vi för det mesta lyckligt ovetande om Twitter, realtime och instant feedback. Blackberryn slog aldrig här, och även om BlackBerry Connect finns i alla avanerade mobiltelefoner i Sverige, är vi inte sugna på anamma samma hyper-kommunikativa mönster som amerikanarna. Vi väntar ändå med spänning på att få se dagen då svenska folket twittrar i unison. Vill du följa Kompago på Twitter kan du klicka här.


Digg! DiggIt! Del.icio.us

onsdag 4 juni 2008

Het bild, he(l)t enkelt!


Det råder ingen tvekan om att det är kick i Heinz nya ketchup. Kanske lite uppenbar lösning men det kommer lätt funka, eller hur?


Digg! DiggIt! Del.icio.us

måndag 2 juni 2008

Ro hit med lite Rohit (Bhargava)


Rohit Bhargava är Senior Vice President för digital strategi och marknad på Ogilvy PR. Nu har Bhargava gett ut en bok, “Personality Not Included: Why Companies Lose their Authenticity and How Great Brands Get it Back”. Som expert på nya medier har han tagit till en rad annorlunda aktiviteter för att marknadsföra sig själv och sin nya bok. Istället för att bara göra den vanliga bokturnén har han till exempel gjort en stor intervju med 50 bloggare, samtidigt. Allt för att den virala marknadsföringen ska ta fart. Det är ju självklart lättast om boken till slut börjar marknadsföra sig själv. Problemet i just det här fallet kan dock vara att man nu talar mer om bokens generella promotion, och Bhargavas Facebook add-on inför hans första signering av boken, än om boken och dess innehåll. Det går att läsa mer på grupp-bloggen The Personality Project, som skapades för att komplementera bokens faktiska hemsida. Mest av allt kan det vara roligt att läsa hans personliga blogg, där både det ena och det andra diskuteras. Här kan du få allt från värdefulla tips om hur du inte blir trashad på Twitter medan du pratar inför en grupp till 5 saker att komma ihåg när du sysslar med Word of Mouth marketing. Bloggen ligger dessutom listad på AdAge Power 150.

Digg! DiggIt! Del.icio.us